عنوان الموضوع : طـــــــــرق لطهي الجمــــــــــــــــبري بالصور
كاتب الموضوع : admin
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

10 طـــــــــرق لطهي الجمــــــــــــــــبري بالصور

ب
سم الله نبدأ.....

(1)..الجمبري بالزيت والليمون:

-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف

-للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)

-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه







-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...




(2)كفته الجمبري:

-جمبري حجم صغير

-دقيق أرز حسب كميه الجمبري

-بصله متوسطه+4فصوص ثوم

-بقدونس وشبت

-ملح وفلفل وكمون



.........

-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات

-بمدق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط

الدقيق)

-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه



- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر

-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر

فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي



(3)كفته الجمبري بالصلصه

-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه

-عصير طماطم

-3فصوص ثوم

-ملح وبهارات
..........

-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت

-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي

- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل

-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن

....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده



(5)الجمبري المشوي2:

-جمبري متوسط الحجم

-مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)
..........

-علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه

-بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح

-يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل






(6)الجمبري المسلوق:

-جمبري حجم كبير

-طماطم حلقات

-فلفل رومي حلقات

-بصل حلقات

-فلفل وكمون وملح
.........
تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج





(7) شوربه الجمبري:

-جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره

-2كابوريا منظفه ومقطعه

-نص كوب لبن

-مستكه

-ملح وفلفل
.........
-في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه

-ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء

-اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.










(8) الجمبري الصياديه بالارز:

-جمبري وسط أو صغير

-بصله متوسطه

-أرز مصري مغسول

-شبت أو بقدونس

-حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا

-ملح فلفل كمون
..........

-حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني

-ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي

-ضيفي الارز المغسول +الماء

-بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا







...علي فكره هو مش غامق كده..دامن الاضاءه

(9) طاجن الجمبري في الفرن:

-جمبري حجم صغير

-بصله مفرومه

-عصير طماطم

-بقدونس مفروم

-ملح وفلفل وكمون
..........

-حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي

-أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي

-ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب

-أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن










©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©