عنوان الموضوع : احلى واطعم اخف بيتزا ممكن تذوقيها عن تجربة حقيقية - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : mira
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن


المقادير
2ونصف كوب دقيق
+3معلقة كبيرة لبن بودرة
+3معلقة كبيرة سكر
+معلقة كبيرة خميرة
معلقة صغيرة ملح
+نص معلقة صغيرة بيكنج بودر
+ ربع كوب زيت
+ماء دفاء للعجن
الطريقة
نضع كل المقادير فى طبق واحد ثم نعجنها بالماء حتى تلم العجين
ثم تغطى العجينه وتوضع فى مكان دافىء لتتخمر
ثم نقسم العجينه نصفين وتكفى عدد اتنين بيتزا
انا هنا هعمل واحد بالجمبرى وواحده بالسلامى
ثم نفرد العجينه بالنشابه ونرش شوية دقيق على الرخامه
ملحوظه نفرد العجينه رقيقة جدا لان حجم العجينه هيتضاعف وتترك فى الصنيه لمدة 10دقائق حتى ترتفع مرة تانيه
انا وجوزى بنعشقها رفيعه
انا هنا بضع كاتشب بدل الصلصله وبضع الخضار فريش
دى بالسلامى
ودى بالجمبرى طبعا لازم فص توم شوحته بزيت وعليه الجمبرى والسبيط وزعترى وريحان تشويح فقط مش تسويه
ونرش الجبنه على الوش وتتدخل فرن فى درجة حرارة عاليه جدا ان شاء التسويه تقريبا عشرة دقائق
ودى بعد الفرن بس للامانة انا بسخن الفرن الاول وبسويها علي اعلي درجة بتاخد 7 دقايق وبشوفها بمعلقة من تحت ولما تستوي بطفي و بحمر الوش بالشواية
واتفضلى بالف هنا


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©