عنوان الموضوع : عمل الجمبرى والسبيط بالصور - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : hamida
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن
طريقة عمل الجمبرى والسبيط وطريقه التنظيف بالخطوات المصوره
المقادير
كيلو كاليمارى
كيلو جمبرى
فصوص ثوم مهروسه
ملح كمون كزبره ناشفه شطه
عصير ليمون
حبه طماطم
حبه بصل
حبه فلفل اخضر
نصف جزره مبشوره
دقيق وزيت للقلى
ملعقه صويا صوص
الطريقه
ده شكل السبيط طبعا بيكون عليه طبقه جلديه لونها احمر او بنفسجى انا بترك تنظيفه للسماك
ممكن نحتفظ به على شكل دوائر او نقطعه مثل اصابع البطاطس هكذا
نتبله بالثوم والملح والليمون ونتركه ساعتينى
نغمسه فى الدقيق ونقليه فى زيت ساخن
الجمبرى
طبعا علشان ننضفه انا بقشره وبحتفظ بالديل
بنقلب حبه الجمبرى بهذا الشكل
نعمل شق طولى بالسكين وسنجد خيط اسمر طويل كما فى الصوره
ننزعه ونغسل الجمبرى
ليصبح نظيف بهذا الشكل
نغسل الجمبرى جيدا ونتبله بالتوم والكمون والكزبره والليمون ونتركه ساعتين عالاقل
نضع الجمبرى فى القلايه ونضع عليه بصله مقطعه وحبه طماطم والفلفل والجزر المبشور وربع كوب ماء
قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:
©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©