عنوان الموضوع : عمل الجمبرى والسبيط بالصور - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : hamida
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

طريقة عمل الجمبرى والسبيط وطريقه التنظيف بالخطوات المصوره





المقادير



كيلو كاليمارى



كيلو جمبرى



فصوص ثوم مهروسه



ملح كمون كزبره ناشفه شطه



عصير ليمون



حبه طماطم



حبه بصل



حبه فلفل اخضر



نصف جزره مبشوره



دقيق وزيت للقلى



ملعقه صويا صوص



الطريقه



ده شكل السبيط طبعا بيكون عليه طبقه جلديه لونها احمر او بنفسجى انا بترك تنظيفه للسماك






نقطعه بهذا الشكل






ممكن نحتفظ به على شكل دوائر او نقطعه مثل اصابع البطاطس هكذا






نتبله بالثوم والملح والليمون ونتركه ساعتينى



نغمسه فى الدقيق ونقليه فى زيت ساخن





الجمبرى



طبعا علشان ننضفه انا بقشره وبحتفظ بالديل



بنقلب حبه الجمبرى بهذا الشكل




نعمل شق طولى بالسكين وسنجد خيط اسمر طويل كما فى الصوره





ننزعه ونغسل الجمبرى


ليصبح نظيف بهذا الشكل






نغسل الجمبرى جيدا ونتبله بالتوم والكمون والكزبره والليمون ونتركه ساعتين عالاقل


نضع الجمبرى فى القلايه ونضع عليه بصله مقطعه وحبه طماطم والفلفل والجزر المبشور وربع كوب ماء









وممكن نضيف الصويا صوص والتوابل










وده شكل الطبق النهائى ونقدمه ومعه سمك بلطى وسلطه خضراء





بالهنا والشفا





منقول




: heart::h eart:


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©