عنوان الموضوع : فراح بانية - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : chichaki
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن








مساء الفل والورد والياسمين علي حبيايب قلبي ال
ثيمازيغين


طريقة الفراخ البانية بالطريقة بتاعتى



فقولت اعمل موضوع مخصوص للفراخ



الطريقة يا بنات سهلة اوي وتنفع لو حد مستعجل وعايز طعم جميل كمان وشكل حلو

وكمان هتتبل منغير بصل وهتتعمل منغير بيض وهتطلع جميلة اوي

ماعلينا بدل ما انا عمالة اقول فوازير والغاز ابدا بالمقادير والطريقة علي طول


بسم الله نبدأ

المقادير


نص كيلو صدور فراخ مخلية

دقيق

بقسماط

توابل عبارة عن

ملح فلفل قرفة شطة كمون كسبرة ناشفة

جنزبيل بودر قرنفل بودر ثوم بودر واي توابل تحبيها

الطريقة


اول حاجة يا بنات هنجهز تتبيلة الفراخ في منتهي البساطة

هنجيب شوية مية متبلة بكل التوابل اللي قولت عليها

وهنجيب الصدور المخلية والمتقطعة سلايسز ونحطها في التتبيلة ونسيبها شوية حوالي نص ساعة

وممكن اقل كمان لو انت مستعجلة

وفي الوقت اللي بتتبل فيه هنجهز الدقيق والبقسماط


هنجيب شوية دقيق ونتبلهم بملح وفلفل واي توابل تحبيها


وهنجيب البقسماط وعليه شوية دقيق ونتبلهم برضه بملح وفلفل وشطة وثوم بودر وجنزبيل وقرفة واي توابل تحبيها برضه
هنجيب الفراخ بعد ما اتبلت

وناخد قطعة منها ونحطها في التتبيلة ونبلها كويس


وبعدين ناخد حتة الفرخة وعلي الدقيق ونقلبها علي الجنبين كويس

نرجع تاني نحط حتة الفرخة في المية بتاعة التتبيلة

واخر خطوة هناخد حتة الفرخة ونحطها في البقسماط والدقيق المتبلين

ونقلبها علي الجنبين ونضغط عليها بايدنا كويس


وممكن ما تحتاجيش تحطيها في التلاجة عشان تتماسك

لانك وانت بتعمليها في البقسماط بتضغطي عليها كويس بتمسك وبتبقي مظبوطة


ونكرر نفس الخطوات لحد ما نخلص كل الكمية بتاعة الفراخ

وفي زيت غزير وسخن نحط الفراخ تتحمر

ونقلبها علي كل ناحية لحد ما تاخد اللون الدهبي الجميل

ونطلعها علي ورق مطبخ عشان يتشرب الزيت الزيادة

ودة الشكل النهائي للفراخ


طعم وشكل روعة يا بنات


انا عملت جنبها مكرونة بالصلصة وبطاطس محمرة ومخلل

بكدة اكون خلصت ويارب الطريقة تعجبكوا

ومستنية اسمع رأيكم


وياربت التقييم يا بنات


ودعوة حلوة منكوا يا احلي بنات








قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©