عنوان الموضوع : فراخ بانيه سهله ولذيذه علي طريقتي - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : inzou07
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

فراخ بانيه سهله ولذيذه

المقادير
نص كيلو صدور فراخ مخلية
دقيق
بقسماط
توابل عبارة عن
ملح فلفل قرفة شطة كمون كسبرة ناشفة
جنزبيل بودر قرنفل بودر ثوم بودر واي توابل تحبيها
الطريقة
- اول حاجة هنجهز تتبيلة الفراخ في منتهي البساطة
- هنجيب شوية مية متبلة بكل التوابل اللي قولت عليها
- وهنجيب الصدور المخلية والمتقطعة سلايسز ونحطها في التتبيلة ونسيبها شوية حوالي نص ساعة
وممكن اقل كمان لو انت مستعجلة
-وفي الوقت اللي بتتبل فيه هنجهز الدقيق والبقسماط
- هنجيب شوية دقيق ونتبلهم بملح وفلفل واي توابل تحبيها
- وهنجيب البقسماط وعليه شوية دقيق ونتبلهم برضه بملح وفلفل وشطة وثوم بودر وجنزبيل وقرفة واي توابل تحبيها برضه
- هنجيب الفراخ بعد ما اتبلت
وناخد قطعة منها ونحطها في التتبيلة ونتبلها كويس
- وبعدين ناخد حتة الفرخة وعلي الدقيق ونقلبها علي الجنبين كويس
- نرجع تاني نحط حتة الفرخة في المية بتاعة التتبيلة
- واخر خطوة هناخد حتة الفرخة ونحطها في البقسماط والدقيق المتبلين
ونقلبها علي الجنبين ونضغط عليها بايدنا كويس
- وممكن ما تحتاجيش تحطيها في التلاجة عشان تتماسك
لانك وانت بتعمليها في البقسماط بتضغطي عليها كويس بتمسك وبتبقي مظبوطة
- ونكرر نفس الخطوات لحد ما نخلص كل الكمية بتاعة الفراخ
- وفي زيت غزير وسخن نحط الفراخ تتحمر
- ونقلبها علي كل ناحية لحد ما تاخد اللون الدهبي الجميل
ونطلعها علي ورق مطبخ عشان يتشرب الزيت الزيادة
بكدة اكون خلصت ويارب الطريقة تعجبكوا


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©