عنوان الموضوع : كفتة الارز بالصور من مطبخى طريقة كفتة الارز بالخطوات - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : inzou07
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن



طبعا كلنا عارفين كفتة الارز اللى بيحبها كتيير من الناس ( انا موش باكلها خالص )...
بس زوجى والاولاد بيحبوها ...

المقادير

نصف كيلو لحم مفروم جملى
2 كوب ارز منقى ومغسول ومصفى من الماء
بصلتين - خضرة (بقدونس وكسبرة )
ملح وفلفل أسود وبهارات

الطريقة

بنفرمهم كويس فى الكبة او عند الجزار وزمان كانوا بيعملوها فى الهون ..

وبتبقى كدة بعد الفرم...



بتاخدى جزء صغير من العجينة وتدهنى ايدك زيت ودة مهم علشان ما تلزقش فى ايدك..
وتكورية وتعملية صوابع وكور صغيرة ...



وبعد كدة بتقليها فى زيت غزير ويكون ساخن جدا..



ممكن تاكليها محمرة والاولاد بيحبوها كتيير كدة ..


وممكن تاكليها بالصلصة .. بتسبكى طماطم عادى زى ما بتعملى الخضار وبعد ما تتسبك بتزوديها بشوية ماء ..
وتنزلى عليها الكفتة غلوتين وخلاص ...



وبالف هنا و شفا ...





قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©