عنوان الموضوع : لسان عصفور بالكبد والقوانص ( اكلة مصرية) - طبق شعبي
كاتب الموضوع : hanan
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

لسان عصفور
بالكبد والقوانص
المقادير:
1/2 كيلو لسان عصفور
1/2
كيلو كبد والقوانص (ممكن كبدة بس)
1/2 كيلو طماطم معصورة
2 كوب شوربة
ملح فلفل بهارات

2 مكعب مرقه (ممكن الاستغاناء)
بصله مفرومه
4 ملاعق زيت

الطريقه :
اولا نقطع الكبد والقوانص مكعبات صغيره
ثانيا نضع ملعقه زيت فى اناء على النار ونضع البصلة ونهدى النار حتى تحمر البصلة ثم نصفى الزيت منها ونضع الطماطم والكبد ومكعب المرقه ونتركها على نار متوسطة حتى تنضج الكبد ونضع الملح والفلفل والبهارات .
ثالثا نضع الزيت فى صنية مقاس 26 ولسان عصفور حتي يحمروسريعا تضعي الصنية على مكعبات ثلج او ماء (تحت الصنية مش جوه الصنية ههههههههه)
رابعا نضع الكبد على لسان العصفور ونتاكد من التوابل ونضع مكعب المرقة وجزء من الشوربة ونقلب على نار هادئه حتى يتشرب اللسان ونضع باقى الشوربه حسب الحاجة ثم نضعها فى الفرن حتى يحمر الوجة ثم تترك لتبرد وتقسم فى الصنيه وتسخن للاكل
وبالهنا والشفاء


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©