عنوان الموضوع : اكلة تركية - طبق شعبي
كاتب الموضوع : kouka
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

السلام عليكم:
بالبداية جمعة مباركة على كل الثيمازيغين
حبيت اعلمكم اكلة تركية اسمهاكفتة برينج

يعني كفتة بالارز
المقادير

  1. لحم مفروم حسب العدد الي راح ياكل يعني حسب ما تحتاجين بس بشرط انو تكون مخلوطة بشوية سمنة يعني مش هبرة وبس
  2. شوية بقدونس
  3. شوية بصل
  4. فص او فصين ثوم
  5. شوية ملح
  6. شوية فلفل اسود
  7. شوية بهارات بتاعة الكفتة الاعتيادية
  8. شوية بقسماط
  9. شوية ارز مسلوق
  10. بيضة

طريقة العمل
يتم تقطيع البصل والثوم بشكل ناعم ويخلط مع اللحم المفروم وكذلك يتم فرم البقدونس بشكل ناعم جدا ويخلط ايضا ويضاف الى العجينة الارز المسلوق والبهارات والفلفل الاسود والملح والبيضة والبقسماط
بعدها نضع شوية زيت زيتون في المقلاة ونسخنو ونقوم بتشكيل الكفتة حسب الشكل الطبيعي للكفتة ويتم قليها بالزيت
وبذلك تنتهي الاكلة بتاعة الجمعة

وبصحة وعافية


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©