عنوان الموضوع : لسان العصفور بكبد الدجاج - طبق شعبي
كاتب الموضوع : kouka
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

لسان العصفور بكبد الدجاج



المقادير


حوالي نصف كيس
لسان العصفور او حسب عدد الاشخاص كمية من
كبد الدجاج والقوانص الغير مطهية ملعقتين كبيرتين
صلصة طماطم

بصلتين او اكتر مبشروتان كمية من
الزيت تكفي لتحمير البصل

ملح

فلفل اسود

فلفل ابيض



التحضير


اول شي نحمر البصل في صينية الي ان يصبح لونة اصفر وخلي بالك بس يصفر من غير ميحمر وبعدين نضع علية الكبد والقوانص مقطعة مكعبات والتوابل الي ان الكبد والقوانص ينزل مية وبعدين يشرب الماي مرة تانية



وبعد ذلك نقوم بتصفية الزيت عشان نحمر فية لسان العصفور لان لو استخدمنا زيت اخر راح يكون جدا مليء بالزيت



وبعد تحمير لسان العصفور نضع علية الخليط السابق من البصل والكبد والقوانص



ثم ندوب ملعقتين الصلصلة في شوربة دجاج او مية ثم نضيفهم للسان العصفور ونضيف كمية من الماء ويفضل شوربة مداب فيها مكعبين مرقة دجاج تم نضعة علي البوتاجاز من اعلي لين يشرب الماي ثم ندخلة الفرن ونفغطية لين يستوي ويقدم في صينية البايركس او طاجن فخار وبالهنا والعافية


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©