عنوان الموضوع : المشلتت راقات راقات أشكال وألوان - طبق شعبي
كاتب الموضوع : kouka
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن








المقادير:






دقيق فاااااااااااااااخر (لااااااااااااااااازم فاااااااااااااااااخر)













الكيلو بيعمل 4 فطيرات





ماء






الكيلو بياخذ تقريبا 3 كوب ماء وممكن يحتاج كمان 0.25 كوب ماء اواكثر بقليل جدا حسب نوع الدقيق (المهم تحسى ان العجينه طرية)






0.5 ملعقة ملح





رشة سكر




الطريقة:





**نخلط الدقيق والملح والسكر والماء











**نعجن عشر دقايق على الاقل وكلما زادت فترة العجن كان افضل










**نتركها ترتاح قليلا




** نقطع العجين الى كور كل فطيرة 3 كورعلى الاقل وندهنهم كويس (احنا بنحبها راقات كتير وتخينة فباستخدم 5 كور)










**نغطيه ونتركه على الاقل 5 ساعات (ممكن تعجنيه بالليل وتغطيه وتحطيه فى الثلاجة للصبح وده افضل العجينة بترتاح خاااااااالص وبتريحك فى الشغل انا عملت كده)











**هنلاقى العجين ريح بالمنظر ده











**نحضر زبدة سايحة وزيت




















باكو بيكنج بودر بيخلط مع الزبدة او السمن بيخلى العجين مورق وهش (جربوها على ضمانتى إن شاء الله تعالى)






**ممكن نفرد بايدينا بس النشابة (الشوبك) بتسهل اكتر





**بكل سهولة هنفردها من غير ما تتقطع إن شاء الله





**ندهن زيت على السطح اللى هنفرد عليه عشان متلزقش





**نفرد بالنشابة





**وبعدين نفرد اكتر لحد ما تبقى كلها دائرة رقيقة













**ندهنها بالزبدة












**نطبقها مربع












**نتركها على جنب





**ناخذ الكرة الثانية ونفردها مثل الاولى وندهنها بالزبدة










**ناخد المربع الاول ونضعه داخل الدائرة الثانية (حلو شغل الهندسة والدائرة والمربع والمثلث ده ههههه) ونطبقهم مع بعض














**هتصبح واحدة نضعها على جنب














طبعا الفطائر اشكال والوان وتختلف المسميات من بلد عربى لاخر









قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©