عنوان الموضوع : طريقة عمل التورتة وتزيينها بالصور عمايل ايديا وحياه عنيا - حلويات
كاتب الموضوع : amira
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن








احلى تحيه على احلى ثيمازيغين كل سنه وانتم طيبين

انا هاقولكم على وصفتى فى عمايل التورتات

وياااارب تعجبكم





الكيك


4 ك دقيق ابيض
6 بيضات
1ك زيت
2 ك سكر
2 ك لبن وممكن عصير
او 1 لبن +1 عصير
2 كيس بيكنج بودر
2 كيس فانيليا


التزيين


3 ك كريمه بودر
3 وتلات تربع ك لبن بارد جدا
شكولاته بنى مبشوره
شكولاته فارمسيل (بنى +الوان )
صوص شكولاته
سيرب خفيف












- اضربى البيض فى الخلاط لحد مالونه يبيض
-ثم ضيفى الفانيليا والسكر
-اضيفى اللبن والزيت واخلطيهم جيدا



- اخلطى الدقيق والبيكنج بودر جيدا





-صبى الخليط السائل فى اناء عميق حتى تتمكنى من التقليب





-اضيفى الدقيق تدريجيا وقلبى برفق فى اتجاه واحد






- ادهنى 2 صينيه وسط مستطيله جيدا
طبعا بتسالى ليه اتنين هاتعرفى دلوقتى






- صبى تلتين الخليط فى الصينيه ثم دخليها الفرن ويكون حامى لمده تلت ساعه على حسب فرنك



- اخلطى قليل من صوص الشكولاته مع الخليط
ثم صبيه فى الصينيه التانيه
- بعد خروج الكيك برديها على منخل سلك ثم قطعيهم على المقاس اللى تحبيه
-قطعى كيك الفانيليا الى نصفين زى كده






- اخفقى الكريم بودر مع اللبن جيدا ثم ضعى طبقه منها على طبقه كيك الفانيليا الولى





-ثم ضعى طبقه كيك الشكولاته وطبقه كريمه
-ثم الطبقه الاخيره من الكيك
- غطى الكيك بالكريمه من جميع الجهات ثم سيبيها شويه فى التلاجه





-ادهنى الكيك بطبقه كريمه مره اخرى
-الصقى الشكولاته المبشوره على الجوانب





- ثم ضعى قليل من صوص الشكولاته فى كيس واقطعيه من الحرف واعملى خطوط بالورب على الكيك هكذا




-وبعد ذلك زينيها بالشكولاته الفارمسيل


وده الشك النهائى

















قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©