عنوان الموضوع : طريقة عمل الكريب بالنوتيلا و الموز - حلويات
كاتب الموضوع : chahinez
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

اهلا بيكو جميعا الحقيقة ده اول موضوع اكتبة في المنتدي اللي بحبه و باستفيد منه اوي

و حبيت ابتدي بحاجه انا اللي عملاها بايدي و باحبها اوي و هيا الكريب و يا رب يعجبكو . انا كنت دايما باكله من بره لحد ما عرفت طريقتة و بقيت اعملها في البيت علي طول و بتطلع احلي من برة كمان و مش بتاخد وقت خالص

اولا

لمقادير

2 كوب لبن


2 بيضة


فانيليا


1 كوب دقيق


2 ملعقة زبدة ذائبة (او ملعقة سمن بلدي لو مفيش زبدة)


للحشو

برطمان شيكولاته نوتيلا - موز مقطع ترانشات






المقادير دي هتعملك 8 وحدات كريب و ممكن تعملي نصف المقادير بس علي حسب العدد المطلوب لان الكريب يفضل يتاكل في ساعتها ما ي**** او ممكن تحفظي نصف العجينة من غير تسوية في التلاجه لتاني يوم و تعمليها طازة وقت الاكل.
الادوات المستخدمة (اختياري):

طاسة خاصة لعمل الكريب بتكون واسعة و حوافها قصيرة لو مش عندك استخدمي طاسة تيفال عادية بس تكون كبيرة شوية




مضرب بيض بعجلة او مضرب يدوي عادي او تضربي المزيج في الخلاط


الطريقة:

- ضعي البيض في وعاء غويط مع الفانيليا و اضربيهم حتي يختلطوا


- ضيفي اللبن و الزبد و اخلطي المزيج جيدا


- ثم ضيفي الدقيق تدريجيا حتي يمتزج الدقيق تماما




- ضعي ملعقة زيت في الطاسة علي نار هادئة و اتركيها تسخن و وزعي الزيت في الطاسة جيدا


- اسكبي كمية من الخليط في منتصف الطاسة حوالي كبشة ثم حركي الطاسة ليملائها المزيج و تكون طبقة رقيقة


- اتركيها دقيقة لحد ما تستوي من تحت و الحواف تنفصل عن الطاسه . حركي الطاسة للتاكد انها لا تلتصق بها ثم اقلبيها علي الجانب الاخر


ممكن تقلبيها في الهوا لو بتعرفي هيا عموما بتكون متماسكة و سهلة او لو خفتي اقلبيها علي طاسة تيفال تانية مدهونه و رجعيها تاني في طاسة التسويه


- اتركي الوجه الاخر دقيقة ليستوي ثم اخرجيها في طبق علي ورق مطبخ لتبرد


- كملي باقي العجينة بنفس الطريقة.




- بعد كدة احشي كل شريحة كريب بالشيكولاتة
النوتيلا



- بعدين حطي جواها شرايح الموز بالطريقة دي




- بعدين لفيها زي المحشي و ادهنيها من برة بالشيكولاته و زيني بالموز








و بالهنا و الشفا




منقوووووووووول


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©