عنوان الموضوع : طريقة عمل الكريب بالنوتيلا و الموز - حلويات
كاتب الموضوع : chahinez
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
اهلا بيكو جميعا الحقيقة ده اول موضوع اكتبة في المنتدي اللي بحبه و باستفيد منه اوي
و حبيت ابتدي بحاجه انا اللي عملاها بايدي و باحبها اوي و هيا الكريب و يا رب يعجبكو . انا كنت دايما باكله من بره لحد ما عرفت طريقتة و بقيت اعملها في البيت علي طول و بتطلع احلي من برة كمان و مش بتاخد وقت خالص
اولا
لمقادير
2 كوب لبن
2 بيضة
فانيليا
1 كوب دقيق
2 ملعقة زبدة ذائبة (او ملعقة سمن بلدي لو مفيش زبدة)
للحشو
برطمان شيكولاته نوتيلا - موز مقطع ترانشات
![]()
![]()
المقادير دي هتعملك 8 وحدات كريب و ممكن تعملي نصف المقادير بس علي حسب العدد المطلوب لان الكريب يفضل يتاكل في ساعتها ما ي**** او ممكن تحفظي نصف العجينة من غير تسوية في التلاجه لتاني يوم و تعمليها طازة وقت الاكل. الادوات المستخدمة (اختياري):
طاسة خاصة لعمل الكريب بتكون واسعة و حوافها قصيرة لو مش عندك استخدمي طاسة تيفال عادية بس تكون كبيرة شوية
![]()
مضرب بيض بعجلة او مضرب يدوي عادي او تضربي المزيج في الخلاط
الطريقة:
- ضعي البيض في وعاء غويط مع الفانيليا و اضربيهم حتي يختلطوا
- ضيفي اللبن و الزبد و اخلطي المزيج جيدا
- ثم ضيفي الدقيق تدريجيا حتي يمتزج الدقيق تماما
![]()
- ضعي ملعقة زيت في الطاسة علي نار هادئة و اتركيها تسخن و وزعي الزيت في الطاسة جيدا
- اسكبي كمية من الخليط في منتصف الطاسة حوالي كبشة ثم حركي الطاسة ليملائها المزيج و تكون طبقة رقيقة
- اتركيها دقيقة لحد ما تستوي من تحت و الحواف تنفصل عن الطاسه . حركي الطاسة للتاكد انها لا تلتصق بها ثم اقلبيها علي الجانب الاخر
ممكن تقلبيها في الهوا لو بتعرفي هيا عموما بتكون متماسكة و سهلة او لو خفتي اقلبيها علي طاسة تيفال تانية مدهونه و رجعيها تاني في طاسة التسويه
- اتركي الوجه الاخر دقيقة ليستوي ثم اخرجيها في طبق علي ورق مطبخ لتبرد
- كملي باقي العجينة بنفس الطريقة.
![]()
- بعد كدة احشي كل شريحة كريب بالشيكولاتة النوتيلا
![]()
- بعدين حطي جواها شرايح الموز بالطريقة دي
![]()
- بعدين لفيها زي المحشي و ادهنيها من برة بالشيكولاته و زيني بالموز
![]()
![]()
![]()
و بالهنا و الشفا
منقوووووووووول
قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:
المصدر: منتديات ايمازيغن
©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©