عنوان الموضوع : طريقة عمل مشروبات رمضانية ؛ بالبيت , عصائر رمضانية 2015 الان - مشروبات و عصائر
كاتب الموضوع : madiha
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللبن بالتمر مليان فيتامينات




فيه طرق كتير لعمل مشروب اللبن بالتمر هنعرف منهم طريقتين النهارده...



المقادير ثابتة في الطريقتين:-



• كيلو لبن.
• 5 معالق سكر.
• ربع كيلو بلح منزوع النوى ومقشّر.
• 1/2 معلقة فانيليا.
• 1/2 معلقة قرفة "اختياري"



الطريقة الأولى:-

هننقع البلح لمدة خمس ساعات في مية بعد كده هنقشره ونحطه في الخلاط ونضيف إليه اللين والسكر ونضربهم مع بعض.. وبعد كده نحطه في كاسات العصير ونضيف إليه الفانيليا ولو كنا بنحب القرفة ممكن نحطها على الوش.

وبالهنا والشفا


الطريقة التانية:-

هننقع اللبن لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده هنقشره ونحطه في كوب كبير ونضيف ليه باقي المقادير ونقلبهم مع بعض كويس وبعد كده نصبه في كاسات العصير..

وبالهنا والشفا


عصير قمر الدين أشهر ما يقدم في رمضان





من أشهر المشروبات التي تقدم في رمضان هو مشروب "قمر الدين" وأنا شخصيا بحبه قوي..



المقادير:-

• ربع لفة قمر الدين.
• 5 أكواب مية.
• 1/2 كوب سكر.
• 5 حبات مشمش مجفف.

الطريقة:-

هنجيب نص لفة قمر الدين ونقطعها إلى قطع صغيرة بعد كده نحطها في كوباية ونضيف إليها المية وحبات المشمش المجفف ونسيبيهم لمدة 3 ساعات بعد كده نحطهم في الخلاط ونضيف إليهم السكر ونضربهم مع بعض كويس في الخلاط...



بعد كده نحط العصير ده في التلاجة لمدة ساعة وبعد كده نخرجه ونحطه في كاسات العصير.




وبالهنا والشفا

قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©