عنوان الموضوع : ياله نستعد لشهر الخير هنخزن ايه لرمضان - نصائح مطبخية
كاتب الموضوع : inzou07
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن

السلام عليكم
ثيمازيغيني الحلوين
وحشني مووووووووت
طبعا بدا العد التنازلي وخلاص لازم نستعد للشهر الكريم
اللهم بلغنا رمضان جميعااااااااا

هنخزن ايه
انا خزنت قبل كدا وعملت موضوع بيه الجزر
واننا نستخدمه في عصير البرتقال
وطبعا خزنت برتقال بلدي عصرته وعبيته في اكياس
وبينضرب في الخلاط مع ماء وسكر وبيبقى رااااءع في الصيام
كمان خزنت الفراوله وعملت منها مربى هتلاقوا في مواضيعي طريقه عمل المربى
وخزنت كمان كنتالوب قطعته ورشيت عليه شويه سكر

ولسه هفرز التوم اني افرمه وعليه شويه زيت واعبيه في اكياس ونبططه عشان مش ياخد مكان في الفريزر
وكمان نفرم البصل وبنفس طريقه التوم
نسبك الطماطم لسهوله الطبخ وتوفير الوقت
ونعصج اللحمه
وخزنت بسله
وجه ورق العنب لو تحبي كمان تفرزيه
وكمان الجوافه
حوالخوخ قطعيه واسلقيه بسكر وعبيه في كيس وفرزيه

وقبل لرمضان باسبوع كدا هاتي البانيه تبليها وجهزيها على التحمير
واللحمه اسلقيها وفرزيها
جهزي فراخك وتبلي اللي هيتشوى
دا اللي فاكراه دلوقتي
ياريت اللي عنده فكره يقولها واهوا نفيد بعض وكل سنه وانتم طيبين

قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©