عنوان الموضوع : السردين المملح - وصفة من مطبخي
كاتب الموضوع : khouloud
مقدم من طرف منتديات ايمازيغن





اعملى السردين المملح فى البيت

المكونات

سردين :إنا استعمل نوع السمك أسمه سردين نيلي كبير أو متوسط وصورته أول صورة في الموضوع






ملح خشن ( علشان يحفظه وميملحش زيادة)

شطة

زيت نباتي

عصير ليمونة


الطريقة


1- فى إناء يمكن غلقه بإحكام نضع طبقة من السردين


2- نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة


3- ونضع فى الخيشوم ثم نكرر العملية لغاية لما نخلص المقدار


4- نضع عليها شوية زيت ونعصر ليمونة ونضع قشرة الليمونة




5- نضع على سطحها كيس بلاستيك كعازل من الهواء

- نغلق الإناء بإحكام ونتركه من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه



7- يقدم مع الخيار والخس والبصل






ملحوظة هامة

من المهم جيدا احكام اغلاق العلبة اللى هنعمل فيها حتى لا يفسد
ممكن تخليل البورى بنفس الطريقة



قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً:





©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©